Vintips på en mandag

Barbaresco i solskinn fra La Ca Nova

Det er mandag. Dagen over alle dager. Spesielt for de som liker rutiner, knekkebrød med brunost, glemte skolesekker, jobbvesker som ikke ligger der de ble lagt fredag og det faktum at det heldigvis er ganske lenge til helg igjen.

For alle andre, hva med et godt glass vin fyllt opp av modne kirsebær, blomster og lakris? Med forfriskende pen struktur, som viser seg fra nye sider flere ganger i løpet av den halvtimen det tar å tømme glasset?

Om du i tillegg ikke har lyst å betale skjorta for denne herligheten vil jeg absolutt anbefale denne Barbarescoen fra produsenten La Ca Nova som nå er ute i 2017 drakt. Heldigvis er det fortsatt mulig å gjøre gode kjøp i Piemonte, selv om pengegaloppen forlenget har tatt av også her. 308 kr er jo litt, men samtidig er det mye vin for pengene i dagens marked.

6904601 La Ca Nova Barbaresco 2017 kr 308 100 % Nebbiolo. Druene som gikk med til denne vinen kommer ulike parseller og vinmarker i appellasjonen Barbaresco i Piemonte. Jordsmonnet er en blanding av leire og kalk og har en sydvestvendt eksponering. Gjæring og vinifikasjon på ståltank hvor druemosten har 20-25 dagers kontakt med drueskallene. 100% malolaktisk gjæring på ståltank. Deretter lagres vinen på store østerrikske eikefat i 16 måneder og ytterlig 10 måneders flaskemodning før salg.

Det gir en meget pen og elegant barbaresco med en aromatisk duft av solmodne kirsebær, lakris, salvie og litt tjære. Med snurring på glasset og litt luft kommer litt blomster tittende frem. Med moden frukt på smak, med lakris og kirsebær. Ikke noe tanninmonster, men kledelig og passe struktur. Sitter lenge og har en lett krydret avslutning. Har godt av litt tid i karaffel og kan pent lagres fra 5-7 år. Funker fint til diverse kjøttretter som for eksempel kalv, lam eller kje. 90 poeng.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s