Kom mai du skjønne milde!

Denne lekre vinen fra australske Yelland & Papps er å finne i polets hyller fredag 8.mai

Det er mai, solen varmer gradvis mer ute, hjemmekontor gjøres gradvis om til bortekontor og verden våkner meget forsiktig til liv igjen etter den store dugnaden som har var siden 12mars.

Tiden er kommet for at det slippes nyheter på Vinmonopolet igjen, og maislippet er ofte preget av mer fokus på lettere viner som hører årstiden til, i form av roséviner, hvitvin og musserende viner. Det er likevel også flere godbiter å finne blandt de røde og mer strukturerte vinene. Noe for enhver smak der altså. Dato for årets maislipp er fredag 8.mai på http://www.vinmonopolet.no

Matogvinogmer har denne gang ikke hatt muligheter for å delta på de tradisjonelle nyhetssmakingene for pressen. Men fortvil ikke, det skal likevel mates ut en del gode tips herfra på hva det kan være vært å bruke pengene på i mai -vinmessig. Vinene er denne gang i all hovedsak smakt fra hjemmekontoret, og i stedet for en samlet artikkel med alle nyheter vil de gode anbefalingene bli spredt litt utover de nærmeste 2 ukene. Plutselig dukker de opp, så følg med!

Først ut denne gang er den lekne, krydrete og saftige vinen fra produsenten Yelland & Papps i Barossa Valley i Australia. Produsenten er ny for meg, men var definitivt et artig velkomment bekjentskap.

118422 Yelland & Papps Vin de Soif 2017, Barossa Valley kr 240

Vinen er laget på en blend av druene Grenache, Mataro og Carignan, med en overvekt av Grenache. Ca 30 hele klaser er med i fermenteringen, 14 mnd modning i brukte amerikanske og franske eikefat. I glasset får du en vin som hopper lekent og lett opp til deg, med aromaer av mørke syrlige og friske bær, krydder, nykvernet pepper, noe urter og lær. Den er saftig og pen ungdommelig frukt, med akkurat passe struktur til å pakke vinen pent inn og gjøre den anvendelig til litt et lite utvalg av kjøttretter. Det er nok krydder og sødmefull frukt til at en match mot diverse enklere grillmat vil kunne fungere godt. Det er ikke en vin med all verdens kompleksitet, men gir den seg heller ikke ut for å være. Tar det bra igjen i drikkeglede. Den er tilgjengelig på polet fra fredag 8.mars. 87 poeng.

Følg med for flere anbefalinger i dagene som kommer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s