Ukens vin: Jadot Saint- Aubin 2016 – flott burgunder til pen pris.

Saint-Aubin 2016

Denne ukens vinanbefaling er denne lekre hvite burgunderen fra Louis Jadot i Beaune. Jeg var nylig til stede på en middag i Oslo i regi av vinimportøren Signature Wines. Sigfried Pic, eksportsjef hos vinhuset Jadot, var på en liten rundreise i Norge og ledet oss denne mørke januarkvelden gjennom en middag med viner fra Louis Jadot. Det finnes definitivt verre ting å bruke tiden sin på mens vi venter på at uendelig lange januar skal bikke over til februar.

Louis Jadot er en stor produsent i en region hvor mange av produsentene kun produserer noen få tusen flasker hver pr år. Louis Jadot, som ble etablert så langt tilbake som i 1859, kontrollerer i dag ca 170 hektar med vinmark, og lager rett i underkant av en million flasker årlig. De har vinmarker over store deler av burgund og har ca 150 ulike viner på markedet årlig. Sigfried Pic understreker at de ikke er opptatt av å ha en bestemt husstil, men er opptatt av å la de ulike vinmarkene og terroir komme til sin rett og at vinmakingen tilpasses de ulike terroir.

Jadot Saint-Aubin 2016 er på mange måter en vin på 1er Cru nivå i en kommunevin drakt. Jadot har en rekke små parseller i 1er cru vinmarker, men volumet er hver for seg for lite og de velger heller å lage en kommune Saint Aubin av høy kvalitet, hvor ca 70% av druematerialet er hentet fra vinmarker med 1er Cru status. Prisen er også pen og dette er mye vin for pengene til 370 kr. En intens og relativt rik hvit burgunder, med noe fat pt som vil gå seg til og integreres i vinen med noen år til på langs. Dufter av sitrus, blomster, smør, krydder, fennikel og fat. Mineralsk, syrefrisk og intens også på smak, med pen moden gul frukt. Flott lengde. Mye stuffing å lagre på her. Flott vin og mye hvit burgunder for pengene. Anbefales! 90 poeng.

Clos de la Roche 2007 – en strukturert og intens rød burgunder på den litt mørke siden. Akkurat landet inn i sitt drikkevindu, og er en matvennlig og pen rød burgunder som pt er tilgjengelig på polet.

Åpnede og dekanterte røde burgundere fra Jadot, klare for å serveres til winemakers dinner med Jadot på Brasserie Paleo i Oslo.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s