Ukens vintips: In cod we trust

Vinimportøren Bricks Beverages har i samarbeid med produsenten August Eser i Rheingau laget dette samarbeidsprosjektet av en vin som er tappet under etiketten In Cod We Trust. Jeg synes det er litt opp og ned med kvaliteten på viner som er laget under konstruerte etiketter, enten det er ved bruk av et kjendis navn eller etiketter som dette. Ofte forsvinner fokus litt på hva som er i flasken. Jeg synes imidlertid man har lyktes godt ved dette tilfellet. Etiketten er forsåvidt kul nok i seg selv den, og laget av kunsteren Pøbel, men først og fremst er det en bra riesling til en pen pris. Den kommer i liters flaske, med skrukork. Jeg forsøkte vinen over fire dager, og merket knapt noen forringelse i åpen flaske i kjøleskap.

August Eser er en familiedrevet eiendom i 10 generasjon som har vinmarker i sørvestvendte skråninger langs Rhinen i den tyske regionen Rheingau. Vingården er bygget i 1680 og ligger i sentrum av byen Oestrich. Sist årgang jeg smakte fra produsenten var 2014, og den litt krevende 2018 årgangen er et pent knepp opp i kvalitet derfra. Vinen er å finne i 65 butikker pt og kan ellers bestilles. Beveger man seg i restaurantverden i Fredrikstad, er den pt å få på glass på Restaurant Slippen og St Raw. Begge restaurantene anbefales forøvrig varmt, mer om det får vi komme tilbake ved en annen anledning.

8090701
Agust Eser Riesling Trocken 2018
Rheingau, Tyskland Dufter lett av sitrus, epler og fersken. Smaker lett av sitrus og modne epler. Frisk og livlig syre, god mineralitet. Det er pen fylde i frukten og vinen byr på pen kompleksitet. Lett kledelig bitterhet i avslutningen. Vinen er tørr, man har ok med fruktsødme som gjør at den vil fungere pent til retter som også har litt krydder, om ikke for mye chili. Bra kjøp til prisen. 200,40 kr (test)87 poeng
Bricks Beverages AS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s