Strøken nebbiolo til en rimelig penge

Keen på en meget bra vin som ikke koster skjorta? Som ikke går på kompromiss med kvalitet, som gir et godt avtrykk av jordsmonnet druene har vokst opp i? Som både fint kan nytes alene og anvendes til en rekke matretter? Da trenger du ikke lete lenger.

I disse tider hvor vinprisene begynner å ta av også i Piemonte er det godt at det fremdeles er mulig å finne gode kjøp. For knappe 190 kr får du denne lekkerbisken av en vin. Jeg skrev dette om vingården når jeg la ut notat på 2017 årgangen. Notat på 2018 som er nyeste årgang finner du nederst. God helg!

Vingården Trediberri ligger rett på nedsiden av den vesle vakre byen La Morra, en av de 5 byene i Barolosonen i Piemonte. Nicola Oberti tok i 2008 over foreldrene sin vingård hvor han nå lager vin fra 8ha vinmarker, hvorav 1,8 ha er fra toppvinmarken Rocche dell’Annunziata. Jeg hadde et meget hyggelig besøk hos Nicola i 2015 hvor vi blant annet brukte en liten halvtime til å vandre rundt i Rocche med en god gjennomgang av vinmarksfilosofi, jordsmonn og tanker om hvordan bringe vingården videre. Jeg fikk et tydelig inntrykk av en meget kvalitetsbevisst mann som var opptatt av de små detaljene. Og drive vinmarkene på en måte som gjør at de vil være rustet for et liv også i de neste generasjonene. Alle vinmarkene drives økologisk. Et besøk som var avtalt til å vare en time ble til nesten 2,5. Den siste halvtimen i ivrig fotballprat over et iskaldt glass Langhe Rosato. Nicola er som undertegnede noe over snittet interessert i fotball, og har også bodd i England. Meget gøy. Anbefaler absolutt et besøk her for de som har muligheten.

1697701
Trediberri Langhe Nebbiolo 2018
Piemonte, Italia Meget fersk 100% Nebbiolo fra unge vinstokker i vinmarkene Berri, Capalot og Rocche. Topp fruktkvalitet i denne ferske, men allerede meget tiltalende Langhe Nebbiolo. Dufter forsiktig av røde bær, ispedd friske kirsebær, blomster, urter og mandel. Fruktddreven på smak, med kirsebær, kjøttfull og sødmefull frukt, lette tanniner som strammer det hele pent opp. Akkurat passe struktur til å kunne være en matvennlig vin også. Flott friskhet og bra syre. Lett stram avslutning. Kan drikkes nå og noen år fremover. 

189,90 kr (bestilling)89 poeng
Winemarket AS

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s