Summer avocado toast

Påskemorgen slukker sorgen? Tja. Uansett så starter dagen ofte bedre med en god frokost i magen. En av mine absolutt favorittfrokoster har jeg fra Sunflower Café i Sonoma, California. Vi var her noen dager høsten 2016 og endte hver morgen tilbake på denne cafeen. Det gjorde forsåvidt ganske mange andre også, men frokosten var verdt litt kø og ventetid.

Det er enkle saker, men kombinasjonen hummus, egg, avokado og tomat er uslåelig. Og godt ristet brød. Og olivenolje av god kvalitet. Og gjerne litt granateple.

Min versjon av toasten fra Sunflower Cafe var denne påskemorgenen som følger:

Ta et godt stykke brød, gjerne surdeigsbrod. Rist i ovnen med litt god olivenolje og et dryss maldonsalt. Smør på godt med god hummus, denne morgenen brukte jeg litt god chilihummus, som ga retten enda litt mer pønsj. Skjær moden avokado i tynne skiver, og fordel den utover toasten sammen med et kokt egg i skiver. Skjær skiver av moden tomat og fordel over. Som du sikker skjønner snakker vi her pålegg med toast på og ikke motsatt.

Dryss over litt god olivenolje. Jeg bruker for tiden en krydret og god utgave fra toscanske Selvapiana. Og et lite dryss flaksalt og litt nykvernet pepper. Har du granateple for hånden er det en god kontrast med sin krispe og friske smak.

Voila! Og du har en rett frem digolicious frokost forann deg. Oppskrift på hummus sa du? Skal se om ikke det blir en ordning på det etterhvert.

God frokost og god påske!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s