Nye årganger og viner fra Sandhi Wines

Dere som har fulgt denne bloggen en stund vet min forkjærlighet for vinene som lages av Rajat Parr hos blandt annet Domaine de la Côte og Sandhi Wines. Les forøvrig artikkelen fra mitt møte med Rajat Parr i Oslo i høst.

Denne gang er det hvite og røde nyheter fra Sandhi som står for tur, og de lever helt klart opp til forventningene. Det som imponerer meg med vinene fra Sandhi er blandt annet renheten og presisjonen i frukten og balansen opp mot bruk av fat på en nennsom måte. Sandhi Santa Barbara Chardonnay er pt inne i basis og er godt tilgjengelig på mange pol, den skifter nå årgang fra 15 til 16. De andre må bestilles og er i noe mindre kvanta. Den norske importøren til Sandhi er forøvrig deres største kunde, så flaskene er definitivt populære her til lands. Først om fremst er Sandhi kjent for sine viner på Chardonnay, men denne gang dukker det også opp to nyheter på Pinot Noir. Sta Rita Hills Pinot Noir 2016 har også endel druer fra gården Domaine de la Côte, så for de som ikke fikk sikret seg noen flasker herfra på sist slipp har mulighet på nytt nå.

78827 Sandhi Santa Barbara Chardonnay 2016 kr 240

En meget prisgunstig og flott Chardonnay som nå er inne i ny årgang. Den er å finne på pol med basiskategori 6. Noe mer lukket enn 15, med et svakt preg av røyk som forsvinner med litt luft i glasset. Dufter videre av sitrus, blomster, noe toast og søtt bakverk. God frukt, pen stramhet og god lengde. Fin frisk syre som balanserer den fyldige frukten. Mye vin for pengene og en pen innstegsvin til vinene fra Sandhi. 89 poeng.

78824 Sandhi Sanford & Benedict Chardonnay 2016 kr 500

Nydelig duft av sitrus, våt skifer, hvite blomster og noe fat. Kompleks, fyldig men samtidig frisk Chardonnay. Smaker av gul frukt, sitrus og lett krydder mot avslutningen. Vil ha godt av litt lagring for å komme enda mer på plass. 92 poeng.

83492 Sandhi Mt Carmel Chardonnay 2016 kr 520

Floral og pen duft av blomster, sitrus noe toast og lakris. Mineralsk, frisk og pent fyldig vin, lang syrerik avslutning. 92 poeng.

83493 Sandhi Bentrock Chardonnay 2016 kr 600 (spesialbestilling)

Åpner med snev av kruttlapp og våt skifer. Glir over i innsmigrende duft av sitrus, lakris og krydder som allehånde og muskat. Mineralsk vin med flott syre, pent moden men kjølig frukt. Kompleks, intens og meget bra vin. 94 poeng.

106345 Sandhi Sta Rita Hills Pinot Noir 2016 kr 350

Dufter av lyse røde bær, jordbær og bringebær, noe krydder, blomster og lett jordlig. Kjølig fin frukt, med god struktur og bra fylde gjennom hele smakskurven. Lett krydret og stram utgang. Kan fint drikkes nå, men vil ha godt av noe lagring. 90 poeng.

106347 Sandhi Mt Carmel Pinot Noir 2016 kr 520

Dufter av friske lyse røde bær, noe blomster og trevirke. Fin kjølig og saftig frukt, med god fylde og en lett stram utgang. Vil ha godt av litt luft eller noe lagring for å åpne seg mer opp, men vinen har god underliggende frukt og bra potensiale. Mineralsk anslag også i de røde fra Sandhi. 91 poeng.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s