Nyheter fra Hobo Wine Company

Fredag 1.mars er det tid for årets andre nyhetsslipp på Vinmonopolet. Først ut fra Matogvinogmer denne gang er omtale av viner fra Hobo Wine Company. Sjekk forøvrig ut artikkelen fra 2018 om Husets rødvin sist sommer.

Det blir litt redusert omtale av antall viner fra undertegnede denne gang, da Storken har besøkt vår lille familie og gitt flokken vårt et nytt medlem. Kommer sterkere tilbake med full omtale av nyhetene som blir lansert i mai. Uansett kommer det et par artikler i løpet av de neste dagene, med utvalgte favoritter.

Hobo Wine Company holder til i California og er en relativ liten familiedrevet produsent som har som filosofi å lage mest mulige naturlige viner, gjerne med lav alkoholprosent fra de beste mulige druene som er å få tak på. Vinmarker Kenny Likitprakong eier omlag 10 ha vinmarker selv og kjøper inn en del mer. Han lager viner under fem forskjellige labels hvorav Folk Machine er en av de. Folk Machine kom til porteføljen i 2005 og var i utgangspunktet ment for å lage viner på Pinot Noir. Etter hvert har det også kommet flere viner til, deriblant blenden Parts & Labour. 

Nå er det nye årganger inne av min fjorårsfavoritt Folk Machine Parts & Labour samt en ren Carignane, Pinot og en Zinfandel. Ryktene vil ha det til at det på maislippet også kommer en ren Cabernet Sauvignon, men alkoholprosent et stykke ned på 12 tallet. Her snakker vi nok maks frisk kjølig fruktkvalitet – følg med på neste slipp.

83497 Folk Machine Vecino Vineyard Pinot Noir «Gas, Food & Lodging» 2017 kr 320

Nytt år, ny etikett og ny sammensetning av vinmarker. Dufter lett av lyse røde bær, krydder og noe sitrus. Frisk frukt, lett elegant og leken. Et lett preg av fat. Pen lengde. En meget frisk Pinot Noir som spiller på maks friskhet. 89 poeng

107771 Folk Machine Carignane 2017 kr 260

Laget på 100% Carignane fra to ulike vinmarker i Redwood Valley. Pen duft av friske røde bær, noe kirsebær og lett preg av grønne urter. Relativt stram munnfølelse, med pent syrlig, fruktig preg og god lengde. Lett bitterhet mot slutten av smakskurven. Stram avslutning. Matvennlig. 88 poeng.

83498 Folk Machine Parts & Labour 2017 kr 210

Husvinen fra i fjor sommer skuffer ikke i ny årgang heller. Den fremstår en anelse mer strukturert og stram enn 2016, men det kan også ha med å gjøre at den er litt ferskere på smaketidspunktet. Noen måneder i flaske vil gjøre vinen godt. Laget på en blend av Carignan, Syrah, Grenache og Barbera – med litt høyere andel Carignan enn sist årgang. Dufter av røde bær, krydder og nykvernet sort pepper. Frisk med pen syre, flott fylde i frukten og god lengde. Strammer seg opp mot slutten av smakskurven. Meget sjarmerende vin som det garantert vil bli handlet inn noen flasker av også i år. 89 poeng.

83501 Camp Zinfandel 2017 kr 230

100 % Zinfandel i en meget frisk og elegant stil. Lett aromaprofil til å være en zin, med fokus på mørke røde bær, krydder og noe appelsinskall. Frisk og fruktig vin med, med en lett krydret og varm avslutning. Leskende og leken, med akkurat passe stramhet. 87 poeng.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s