Rajat Parr – Sandhi Wines & Domaine de la Côte

IMG_6322

Rajat Parr – sommelieren som ble vinmaker, var nylig i Oslo og presenterte litt nye viner fra Sandhi Wines, Domaine de la Côte og Combe. Rajat Parr har vært i restaurantbransjen i California i en årrekke, og startet i 2009 prosjektet Sandhi Wines. I noen år før dette lagde han viner på innkjøpte druer i lånte lokaler hos andre vinprodusenter i området. Han sier selv at årene 04-08 var prøveår, for å finne frem til vinene han ønsket å produsere. 2009 var første årgang med Sandhi. Han fikk videre med seg noen flere investorer og tok i 2011 også over Domaine de la Côte. Rajat Parr fremstår som en meget kunnskapsrik mann, med en god dose ydmykhet i forhold til det han har fått til. Han sier selv noe sånt som at «enhver som hadde holdt på i bransjen like lenge som meg ville kunne få til det samme». Det kan vel herske en viss tvil om akkurat det utsagnet for vinene som Rajat lager er meget bra.

Produksjonen bærer preg av et ønske om minst mulig intervensjon, og minst mulig kunstige tilsetninger. Vinene er foreløpig ikke sertifisert som biodynamiske, men vil i følge Rajat kunne bli det om noen få år. – «Med litt mer konsistens, og lenger historie på vinen vil vi mest sannsynlig gå over til full biodynamisk produksjon».  Han omtaler produksjonen selv som «Super Organic» – forklart av Rajat som  «the aim is to preserve what is under the soil».

Flere av vinene til Rajat Parr har vært tilgjengelig her til lands en stund. Blant annet Sandhi Santa Barbara Chardonnay 2015 som er inne i basis og tilgjengelig på en helt mengde pol.

Jeg er personlig en stor tilhenger av vinene til Rajat Parr, spesielt de hvite fra Sandhi og de røde fra Domaine de la Côte. Har du ikke testet de enda anbefaler jeg deg å prøve noen flasker. Gi de gjerne en time eller to i karaffel, spesielt de røde. Her følger noen korte notater tatt under smakingen og samtalen med Rajat.

IMG_6311

Combe Trousseau Pet Nat 2017

Limestone jordsmonn. 6g sukker. En skikkelig sjarmør av en musserende vin. For litt info om hva Pet Nat er se denne artikkelen. Fruktig, floral. Sitrus, tropisk. Lett fruktsødme. Pen og frisk vin. 87 poeng.

Combe Trosseau Vin Gris 2017

Fra vinmarker i Ballard Canyon, nær Los Olivos. Lett reduktiv og funky. Blåser pent bort med luft. Mer floralitet. Epler og fersken, noe bitterhet mot slutten. 86 poeng.

Combe Trosseau 2017

Lett potpurri av bær på duft, noe plomme. Litt funky men ellers meget pen.  Etter hvert litt svakt av fløtekaramell. Fruktig, ren og pen. Bløt frukt. Lett på tå, men med akkurat passe kledelig stramhet. 89 poeng.

Sandhi St. Barbara  Chardonnay 15

25% av produksjonen, eller 10000fl havner her til lands. Druer fra de meget gode vinmarkene Bien Nacido og Sandord & Benedict havner i denne blenden og det kjennes på kvaliteten. Flott nese av modne sitroner, flint, gule frukter, noe smør og fat. Saftig, god konsentrasjon, lang. Pen underliggende syre som strammer vinen flott opp. Behagelig lav alkohol. En meget god chardonnay til en flott pris. 90 poeng.

Sandhi Rita´s Crown Chardonnay 14

Nydelig og kompleks duft av sitrus, allehånde og fat. Meget konsentrert, frisk og flott lengde. Saliverende syre. Topp vin. Meget lang ettersmak. super vin. 93 poeng.

IMG_6321

Domaine de la Côte Memorius Pinot Noir  2015

Lys og ultralekker duft, lyse bær, krydder og karamell. Pen fruktsødme, nydelig syrlig anslag, god fylde og lengde. Saftig og delikat vin. Kan helt sikkert lagres endel år, men helt superb å drikke allerede nå Love it! 92 poeng.

Domaine de la Côte Blooms Field Pinot Noir 15

Fra en vinmark rett over veien for Memorius, men du verden for en annerledes vin. Mer strukturert og stram vin, mørkere, miks av lyse bær og kirsebær. Kalkaktig mineralitet. Noe krydder bakerst. Fin lengde. Ikke så umiddelbar som Memorius med en vin meg potensial. 91 poeng med oppside.

Domaine de la Côte La Cote Pinot Noir 15

Trenger tid. Dufter av mørke bær, støv og krydder. Sort te og noe jordlig. Noe jernaktig mineralitet. Flott nerve og kompleksitet. Intens munnfølelse. Stor vin som vil trenge noen år på komme helt ut av skallet. 93 poeng.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s