Domaine Faiveley: Prisgunstige burgundere av høy kvalitet.

Domaine Faiveley i Nuits St. Georges lager bedre og bedre vin. Fra og med 2012 årgangen synes jeg kvaliteten har steget betraktelig, og det kommer en rekke gode viner fra vinmarker over store deler av Burgund. Vinene er i tillegg relativt tilgjengelige og til pene priser (foreløpig..) som gjør at de er tilgjengelige for mange av oss. Spesielt vil jeg fremheve de røde fra Mercurey som jeg synes har vært helt sublime i 2016, feks La Framboisiere som forsvant fort (i skrivende stund fortsatt tilgjengelig på et par pol). Holder vinene herfra i denne årgangen et lite knepp over den meget gode 15 årgangen. Det er noe med renheten, elegansen og det klassiske burgundpreget i denne årgangen fra Faiveley som imponerer. Følgende viner ble smakt i forkant av nyhetsslippet 7.september

Domaine Faiveley Mercurey Clos Rochette Monopole 2016

Krydder, fersken og hvite blomster. Smaker av sitrus, krydder og noe fat. Mineralsk, stram og lineær i smakskurven. En hvit mercurey som trenger et par år på å lande alle komponentene på plass. 87 poeng.

Domaine Faiveley Puligny Montrachet 1.cru Champ Gain 2016

Meget pen, elegant og åpen duft av sitrus. allehånde og fat. Syrlig, ren og meget frisk puligny. God frukt og mineralitet. Trenger et par års lagring, men en flott, elegant og lovende vin. 91 poeng.

Domaine Faiveley Meursault 1.cru Blagny 2016

En relativt lukket vin, som nok hadde trengt en god runde i karaffel. Svakt av sitrus, fat og sjø. Noe fedme. Kjenner likevel en flott underliggende frukt, god syre og pen kompleksitet i frukten. For nå 89 poeng med oppside.

Domaine Faiveley Mercurey 1.cru Clos des Myglands Monopole 2016

Dufter som en fullblods rød burgunder, mer elegant enn jeg ofte finner vinene fra Mercurey. Her får man en god burgunder til en meget pen penge. Nydelige syrlige rips, jordbær og et snev av kirsebær. Kledelig spice, noe fat og lær. Ren, syrlig og meget frisk. Pen struktur og kledelig stramhet i avslutningen. Åpen og pen nå, men vil legge på seg litt mer fedme og kompleksitet med 2-3 års lagring. 90 poeng.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s