Tilbudslisten i september

Den første i hver måned har importørene mulighet for å endre prisene på viner som er meldt inn i BU (bestillingslisten) på Vinmonopolet.  Importøren Bricks Beverages har kommet med et lite knippe viner som er satt betydelig ned i pris fra og med lørdag 1.september. Noen av de er absolutt for gode kjøp å regne. Det kommer blant annet to viner fra produsenten Domaine Bernollin i Burgund ; Sous la Roche Bourgogne Blanc 2016 som er satt ned fra 259 kr til småpene 181kr. Herfra kommer også Les Corbaisons Bourgogne Rouge 2016 som er satt ned omtrent likemye til 187 kr. Begge vinene er omtalt i et tidligere innlegg her på bloggen, og var også før prisnedsettelsen omtalt som et godt kjøp.

I tillegg er det verdt og nevne to viner fra Piemonteprodusenten Olim BaudaNebbiolo d`Alba San Pietro 2012 som er satt ned fra 250 kr til 197 kr og Barbera d`Asti Le Rocchette 2013. som er satt ned fra 250 kr til 177 kr. Her er et notat jeg hadde på nebbioloen i september 2017 ; Meget flott, rødfruktig og åpen nebbiolo. Ikke prøvd noe fra denne produsenten før. Miks av rips og kirsebær, lakris, urter. Pen struktur, god syre og rel fyldig frukt. Stram avslutning. Fin matvin som passet godt til risotto med steinsopp fra Hvaler. 88 poeng.

Sist ut i vinene som jeg vil trekke frem er en pen priset og relativt drikkeklar Bordeaux: Chateau Ricaud 2011 som er satt ned fra kr 275 til 198 kr. Her er notat jeg hadde på den fra januar i år ; Et lite tips om en prisgunstig Bordeaux som er satt ned i pris med en 50-60kr nå fra første januar. Tikker vel inn rundt 270 eller deromkring. (altså satt ned enda en gang nå) Har drukket lite Bordeaux de siste årene egentlig, bla pga høye priser (og i det prissjiktet prioriteres det hardt om flaskene..) men om man går litt uten for allfarvei finnes det fortsatt gode kjøp. Flott duft av solbær, lakris, lær, krydder og kaffe. Modne tanniner, god sødmefull frukt uten at det blir for mye. Strukturert, god fylde og relativt lang. Introduser den for et stykke rødt kjøtt og det blir neppe feil. 89 poeng

Ønsker du å bli oppdatert på vinnyheter, anmeldelser og annet relatert stoff? Følg Matogvinogmer på Facebook 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s