Septembernyhetene vol II

Jeg har vært gjennom en god mengde viner i forkant av nyhetsslippet på polet fredag 7.februar. Den første artikkelen ble lagt ut forrige uke, og det vil komme ut jevnlige innlegg frem mot lanseringen neste fredag. Først ute er 4 anbefalinger fra en smaking av nyhetene fra importøren Vinarius.

 

103101 Quails Gate Chardonnay 2016 kr 252

En svak reduktiv nese som lufter bort med litt snurring på glasset. Dufter av sitrus, flint, lakris og hvite blomster. God fylde og pen lengde. En elegant og fin chardonnay fra Canada som lander inn i basis kategori 5 (dvs de fleste større pol) fredag 7.september. 88 poeng

19714 Filipa Pato 3B Rosé NV kr 165

Laget på 80 % Baga og 20 % Bical.

Smakte produsentens Blanc de Blancs på Cantino de Avilléz i Lisboa i sommer og ble imponert. Denne er også en frisk sak til en meget fin pris. En miks av røde bær, sitrus og blomster. Kombinert med en livlig syre og friske bobler gir dette en sjarmør av en musserende vin fra Beiras i Portugal. 87 poeng.

101520 Narrative Cabernet Franc 2016 kr 290

Fra produsenten Okanagan Crush Pad i British Columbia, Canada. Gode, elegante og presise viner på Cabernet Franc fortsetter å poppe opp fra tid til annen. Denne vinen lagret i betongtanker (betongegg er vel mer konkret..) i 9 mnd

har frukten og renheten i førersetet. Får opp mørk frukt og bær som kirsebær og plomme, noe krydder og saltaktig mineralitet. Fin frukt også i munnen, med bra syre og fin stramhet i avslutningen. 89 poeng.

103798 Domino do Bibei 2014 kr 499

Toppvinen til vingården av samme navn i det spanske vinområdet Ribeira Sacra. Mange har etterhvert blitt kjent med Lalama fra samme produsent som er å finne på de ganske mange pol etterhvert. Det er første gang jeg tester denne vinen laget på druene Branncellao og Mouraton. Innbydende duft av mørke bær, krydder, jordlighet og et svakt røykpreg. Forfriskende, men samtidig krydret kompleks munnfølelse som brer seg godt ut i munnhulen, følger opp gjennom midtpartiet og går inn for landing med en lang, lett stram avslutning. En ettersmak som sitter godt og lenge. Kompleks vin, men som også er godt balansert med forfriskende syrlig frukt. Relativt kostbar men meget god. 91 poeng.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s