Nyhetslipp: Et høydepunkt for tilhengere av tørr sherry – Lustau En Rama 2018

IMG_5690

Er du som meg og elsker knusktørr sherry er det årlige slippet av En Rama-serien til Lustau et lite høydepunkt. Så fruktige, elegante og rene. Helt perfekt til en aperitif på terrassen, til litt god skinke, mandler eller oliven. Kan også funke fint til skalldyrsuppe, eller andre smaksrike supper.  Eller bare helt for seg selv mens du legger beina på bordet og tar deg et lite friminutt fra hverdagens aktiviteter. En Rama kan enkelt oversatt bety «rå» og er sherryer som er minst mulig filtrert, ofte mer fruktige, har mye smak og skal drikkes helt ferske. Lustau lager En Rama-sherry fra tre forskjellige byer, og de har alle forskjellige uttrykk. De pleier å forsvinne relativt raskt, så vær kjapp på labben om du vil sikre deg noen flasker.

Lustau Manzanilla de Sanlucar de Barrameda En Rama 2018

Voks, nøtter, karamell, sitrus, grønne epler og sjø. Den mest ekspressive på duft av En Rama rekken.  Så rent, lekkert og flott. Elegant, friskt og langt. Pen frukt og knusk tørr. 93 poeng.

Lustau Fino de Jerez de la Frontera En Rama 2018

Noe mer forsiktig anslag på duft. Saltaktig mineralitet, sitrus, mandler og sjø. utrolig god frukt og mineralsk, tørt og godt.  Flott Fino.  91 poeng.

Lustau Fino de El Puerto de Santa Maria En Rama 2018

Mer moden på duft. Modne gule epler, søt brødbakst, sjø og mineraler. Smaken er frisk, men svakt mindre syre enn i de foregående. Litt lettere sitrus preget stil, men også meget elegant. Lang og tørr ettersmak. 90 poeng

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s