Nyhetslipp: Gamle kjente i topp årgang

IMG_5695

En pen liten trio av viner jeg har fulgt over mange år. Baroler i 2013 er topnotch, men også meget strukturerte og krevende. For det lange løp. Og en lekker pinot fra en gammel traver fra Savigny les Beaune, nå i toppårgangen 2015. Det kler vinen meget godt.

Cavallotto Barolo Bricco Boschis 2013

Flott duft av kirsebær, lær, salvie, mint og lakris. Noe treverk. Treffer munnhulen med alle sylindere på. Stram, konsentrert og lang. God frukt gjennom hele smakskurven. En meget flott barolo som trenger tid. Prøv om 7-8 år. 91 poeng.

IMG_5696

Baudana Barolo Cerretta 2013

Eid og laget av Vajra. Klassisk nebbe på duft. Kirsebær, urter, lær og fiol. Noe treverk. Konsentrert, stram og krevende. Heftige tanniner.  God frukt konsentrasjon. Syrlig frukt. Meget stramhet i ettersmaken. Trenger tid.  prøv om 5-7 år når den har roet seg litt. 90 poeng.

IMG_5694

Pavelot Savigny-les-Beaune 2015

Pavelot har laget meget bra vin i 15. Cruene ble smakt før marsslippet, og de imponerte stort. Det gjør også denne villagen som pleier å være godt tilgjengelig. Ultraklassisk pen pinotduft av lyse bær, markjordbær,  spice og fat. Noe urter lengst bakerst. Lys pen frukt i munnen, med god fruktsødme som jeg finner klassisk for årgangen. Et liten stram avslutning runder det hele pent av. Mye pinot for pengene og en klokkeklar anbefaling. Den beste village fra Pavelot jeg har smakt fersk. 90 poeng.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s