Nyhetsslipp: Spennende nyheter fra Sør Afrika

249D3BBB-72A5-4D8B-8732-3EA0F487CD65

Det skjer mye spennende på vinfronten Sør Afrika om dagen. Den ene produsenten etter den andre titter frem med lekre utgaver av syrefriske og intense viner på Chenin Blanc, eller krydrede og fruktige viner på Cinsault, prisgunstige Pinot Noir`er også videre. Vinimportøren Vinarius presenterer en pen rekke nye produsenter på slippet nå i juli. Her er notater på en liten knippe av vinene.

12709 Fram Chardonnay 2017  kr 170

Prisgunstig og pen chardonnay med duft av sitrus, grønne epler, skifer og hvit fersken. Pen syre, god fylde og bra lengde. Kledelig og lett bitterhet i avslutningen. 87 poeng.

101369 Carinus Chenin Blanc 2017 kr 210

Gul frukt mot gule epler, fersken og modne sitroner. Noe røyk og flint, lett fatpreg. Pen fedme i munnen som støttes godt opp av frisk syrerikhet, pen struktur og lengde. En meget flott Chenin Blanc som bokser over sin vektklasse. 90 poeng.

101525 Kottabos Chenin Blanc 2017 kr 250

Grønne pærer, sitrus, fennikel og hvit pepper. Mange typiske druemarkører her. Noe røyk og våt stein. Pent fruktig, relativ skarp med høy syre. Intens munnfølelse med lang avslutning. Også en meget flott Chenin Blanc. 90 poeng.

101390 Van Loggerenberg Kameraderie 2017 kr 390

Noe mer dempet på duft, men tar det igjen i fullt monn på munnfølelsen. Rik, intens, syrlig og lang. Biter godt fra seg i munnhulen. En vin som vil trenge litt tid. God syrlig frukt ligger bak og lurer. Konsentrert vin, som er litt uforløst nå. 89 poeng.

101389 Fram Shiraz 2016  kr 190

Fruktig duft av kirsebær, lakris og eukalyptus. Fruktig også på smak, med kirsebær og lett krydret ettersmak. Passe stramhet. En pen og elegant shiraz til en pen pris. 87 poeng.

101368 Carinus Syrah 2017  kr 210

Samme drue annet navn. Kjølig pen krydret duft av mørke bær. Fruktig anslag i munnen, elegant men med akkurat passe stramhet. Krydret, frisk og saftig. 88 poeng.

101508 Natte Valleij Cinsault 2017  kr 185

Cinsault – kalt fattigmanns pinot noir. Her lages det mye digg fra Sør Afrika om dagen. Som best er de når de har fruktigheten, kombinert med friskhet og krydderpreg som denne fra Natte. Krydret og floral duft. Mørke bær og pen saftighet i munnen. Elegant og pen vin til flott pris. En skikkelig sjarmør dette. 88 poeng.

101597 Natte Valleij Stellenbosch Cinsault 2017  kr 229

Fersk, fruktig med noe mer krydder. Pinotlignende duft av knuste jordbær, urter og karamell. Saftig, frisk og bra lengde. Elegant vin. 89 poeng.

101391 Van Loggerenberg Geronimo 2017  kr 279

Svakt reduktiv til å begynne med, litt tilbakeholden duft som etterhvert sniker seg frem glasset. Miks av lyse og mørke bær, muskat og noe lær. Saftig vin, samtidig som den har god struktur og lengde. God konsentrasjon. Kan med fordel luftes litt i karaffel, evt la ligge noen måneder så den får landet litt mer. 89 poeng.

101482 Blankbottle Pseudonym Cinsault 2017 kr 290

Blir å finne i basis kategori 6, dvs at den er i hyllene på en god del av de større polene fra fredag 6.juli. Relativ mørk aromaprofil, med kirsebær, krydder og asfalt. Kjølig, syrlig og frisk munnfølelse. Relativt strukturert vin, som vil være anvendelig til lettere kjøttretter, gjerne med litt krydder. 88 poeng.

101513 Blankbottle Master of None 2017  kr 230

Miks av Cinsault, Grenache, Pinot Noir, Syrah og Roussanne. Lys og elegant vin, knuste bringebær, appelsinskall og krydder. Lett, frisk og elegant med svakt og pent fatpreg. En skikkelig sjarmør av en vin. 89 poeng.

101388 Tesselaarsdal Pinot Noir 2017   kr 389

Til sist men ikke minst denne ultralekre Pinot Noir´en fra Berene Sauls som også jobber for Hamilton Russell.  Druetypisk duft av søte modne kirsebær, fivespice, urter og appelsinskall. Saftig, frisk, elegant, pen syrefriskhet og meget lang. En lettvekter med konsentrasjon om det går an å beskrive på den måten. Pen krydret avslutning. Etter hva jeg forstår kommer det relativt få flasker hit til landet, og de vil forsvinne raskt, så her må man være rask på labben. 91 poeng.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s