Nyhetslipp på Vinmonopolet i juli

alcoholic-beverage-bar-bottle-66636.jpg

Det nærmer seg første fredag i juli og tid for nytt nyhetslipp på vårt statlige Vinmonopol. Nyhetslippet er tradisjonelt ikke blant de største, sikkert blant annet på grunn av en begynnende ferietid her til lands. Noen importører velger å slippe lite nå i juli og kommer heller sterkere tilbake i september. Jeg synes likevel det er mange godbiter i vente for de som har lyst å sette seg foran datamaskinen en liten halvtime neste fredag. Noen viner forsvinner fort pga høy etterspørsel og /eller lite kvanta. Andre vil fortsatt være godt tilgjengelig i ukene etter slippet. Endel pol bestiller også inn et pent utvalg nyheter. Jeg har smakt meg gjennom en god del og i dagene frem mot slippet neste uke kommer det flere artikler her på matogvinogmer med omtale av nyheter du bør sikre deg. Det er snasne sherryer, chablis og burgundere i 2015årgangen, endel digg Beaujolais i 17 årgang, noen meget gode tyske GG rieslinger, en del nye bekjentskaper fra Sør Afrika, litt nebbe og mye mer. Istedet for å samle opp alle vinene i et par store artikler slipper jeg de denne gang stykkvis og delt i tilfeldig rekkefølge. Så følg med her på matogvinogmer.com for tips til hva du må sikre deg.

En liten smakebit er denne flotte barberaen fra Massolino i Serralunga d Alba, Piemonte:

IMG_5692

Massolino Barbera d`Alba 2017

Dufter av moreller, kirsebær og salvie. Rå frukt, meget fersk. God frukt, med pen stramhet. Den enkleste barberaen til Massolino er alltid en vinner hos meg. Her får du flott, ren og ukomplisert barbera med god konsentrasjon og typisitet. Anvendelig til mange matretter som for eksempel klassiske italienske antipasti, pasta med tomatbasert saus, kjøttretter av svin eller kalv. Eller en knasende sprød pizza med gode tomater og bøffel mozzarella. Flott vin. 88 poeng.

Ps! Ønsker du å bli varslet når det dukker opp nye innlegg og tips? Følg Matogvinogmer på Facebook

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s