Bojomonday!

IMG_5594.jpg

 

Klokkeklar anbefaling på en aldeles strålende frisk og lekker Beaujolais fra produsenten Domaine Bulliat som kom til det norske markedet nå på slippet i mai. Jeg ble imponert under smakingen av mainyhetene og har siden hatt et par flasker til her hjemme. Jeg ble umiddelbart forført av den lekre, elegante og presise fruktkvaliteten som de to vinene fra produsenten hadde. Vinene har nok fått bein å gå på, for jeg ser at vinen har allerede skiftet årgang til 2017. Den er godt tilgjengelig i skrivende stund på 11 pol og gjennom bestillingslisten.

Denne mandagskvelden fordret litt kjapp enkel sikringskost. En lang arbeidsdag, atter en skoleavslutning, og en lett treningsøkt gjorde hungrigheten stor og tålmodigheten liten. En kjapp enkel rett med en enkel entrecôte, lynstekt blomkål samt modne cherrytomater med god olivenolje. Og et stykke focaccia fra gårsdagens bursdag. Et avkjølt glass gamay fra Domaine Bulliat satt som et skudd.

Notatet nedenfor er hentet fra mai under smakingen av nyhetene. Står 100 % inne for dette fortsatt.

Domaine Bulliat Bibine Beaujolais Village 2016

Det er mye Beaujolais på det norske markedet etterhvert, og mye av det er svært bra, men sjeldent har jeg smakt viner på Gamay som har en så ren og presis frukt som disse vinene fra Domaine Bulliat, en for meg helt ny produsent.  Super ren, presis duft av jordbær, kirsebær og krydder. Luftig, presis og elegant. Fjærlett samtidig som den har en pen stramhet som pakker det inn. En flott og en meget rimelig vin kvalitet og pris tatt i betraktning. 170 spenn er et røverkjøp! 88 poeng.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s