Husets røde sommeren 2018!

IMG_5443 2

Det er ikke ofte jeg kjøper mange flasker av samme vin. De dyre vinene fordi de er – ja dyre… og budsjettet har sine begrensinger. For rimeligere viners del, i prisklassen 150 – 250, så er det rett og slett for mye spennende vin å prøve og nysgjerrigheten på nye saker er for stor. Derfor blir det ofte med noen få flasker av hver. Viner i denne prisklassen er, for meg, stort sett viner som har rask omsetning, er anvendelige og som kan åpnes hvilken dag som helst uten dårlig samvittighet. Denne våren og sommeren gjør jeg et lite unntak, da jeg har oppdaget en liten perle til sommerens grill på terrassen, vennemiddager som strekker seg utover de lyse sommerkveldene, eller som man kan raske med seg i farta når man litt plutselig er blitt invitert bort. Det er en seriøs vin, uten at den er for komplisert. Dette er ikke en vin jeg bruker de små grå for å analysere nevneverdig, men den gir stor drikkeglede og på topp av det hele har den en bra pris! Jeg smakte vinen i forkant av nyhetsslippet nå i mai, og har senere hatt to flasker her hjemme.

IMG_5444 2

Kom med notatet da tenker du! Litt tålmodighet sier jeg, notatet fra mai kommer nederst i artikkelen her. Først noen linjer om folkene bak.

Hobo Wines holder til i California og er en relativ liten familiedrevet produsent som har som filosofi å lage mest mulige naturlige viner, gjerne med lav alkoholprosent fra de beste mulige druene som er å få tak på. Vinmarker Kenny Likitprakong eier omlag 10 ha vinmarker selv og kjøper inn en del mer. Han lager viner under fem forskjellige labels hvorav Folk Machine er en av de. Folk Machine kom til porteføljen i 2005 og var i utgangspunktet ment for å lage viner på Pinot Noir. Etter hvert har det også kommet flere viner til, deriblant blenden Parts & Labour. Pinotene er også  absolutt å anbefale. Du kan lese omtale av de her under mainyhetene.

83498 Folk Machine Parts & Labour 2016 kr 210

På jakt etter ny husvin? Her er´n. Laget for å være en typisk amerikansk bistrovin, som kan serveres i glass ved bardisken og funke til en jevnt over bred type mat. Det synes jeg de har lykkes godt med. En blanding av Carignan, Syrah, Grenache og Barbera. Alle fra vinmarker med gamle vinstokker, alle biodynamisk eller økologisk dyrket. Som i alle vinene fra Hobo Wines – lav alkohol, her på 12,7 %.  Fruktig duft av kirsebær, blåbær og plomme. Juicy, frisk men samtidig en pen struktur. Mørke bær også i munnen, med pent med krydder, modne tanniner som ikke er spesielt fremtredende, men pakkes godt inn av frukten og ender i en pen stram avslutning. Vin for penga! 89 poeng.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s