Cascina Roccalini Barbaresco 2010

DSC_0510
Det er alltid gøy når man kommer over nye og spennende produsenter i et så, etterhvert, veletablert vinområde som Piemonte. På min tur til Piemonte i november 2014 kom jeg over noen og denne var den definitivt mest spennende. Det har etterhvert dukket opp en del nye produsenter som tidligere solgte druene til kooperativet (Produttori del barbaresco) eller andre vinprodusenter som i dette tilfellet. Paulo Veglio på Cascina Roccalini som kom med sin første årgang i 2005, solgte tidligere druene til legendariske Bruno Giacosa. Det var  her han kom i kontakt med Dante Scaglione som var Giacosa sin vinmaker. Det er også han som nå er rådgiver og konsulent for Paulo Veglio i produksjonen av sine viner. Cascina Roccalini har en relativt liten produksjon av dolcetto, barbera og dolcetto. Jeg ble tipset om vinen av Alessio på alltid superbe Vinoteca Centro Storico i Serralunga hvor de serverte denne på glass. Drukket til grillet kalv.

2010 er en superb årgang, mulig noe svakere for Barbaresco enn Barolo, men likefullt en årgang som har gitt klassiske, kjølige og elegante viner. Elegant er noe jeg absolutt også vil si beskriver denne vinen. Vinen er lagret i store botti på 21 hl og i ståltanker. Lite eller inget preg av fat. Flott intens og åpen duft, flasken jeg smakte fra hadde vært åpen noen timer så litt lufting er nok påkrevd. Klassiske nebbearoma av kirsebær, anis, urter og lær. Kjølig fint fruktpreg, elegant – men samtidig intens og kraftfull. Fin skarpe tanniner, god fylde gjennom hele smakskurven, med en stram avslutning. En flott barbaresco som spiller på alle strengene. Jeg vil si den drikker godt allerede, men at den med noen flere år på langs vil legge på seg litt mer kompleksitet. Et meget hyggelig bekjentskap og en anbefaling om man kommer over noen flasker. Produksjonen er liten, med ca 8000 flasker totalt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s