Giuseppe Rinaldi Langhe Nebbiolo 2012

IMG_0004.JPG

Giuseppe Rinaldi lager en langhe Nebbiolo fra yngre vinstokker i barolo vinmarkene, druer som ellers kunne vært brukt til barolo. Lagret på store fat i 18 mnd. Ut fra hva jeg har forstått kommer druene til denne vinen fra vinmarken Ravera som nå fra 2010 årgangen inngår i blend-baroloen Tre Tine. Dette er en lettere og tidligere tilgjengelig vin som kan nytes mens vi venter på at baroloene skal komme rundt. Rinaldi sine barolo krever ofte svært lang lagring. Denne langhe nebbioloen er lysere og svakt mindre strukturert enn feks 2010 som vel er den beste jeg har hatt av sorten. Likefullt flott frukt av lysere kirsebær, krydder og lakris. Svært ren, elegant og presis munnfølelse. Den har god syre, deilige snerpende, men modne tanniner og en avrundet avslutning med medium pluss lang ettersmak. Jeg synes den er superb nå og ser ikke helt poenget med lang lagring, jeg foretrekker den flotte primærfrukten og friskheten den representerer nå. Dette er ikke en stor, kompleks og evigvarende vin, som baroloene, men en vin for de neste 4-5 år. Vanskelig å få tak på, men kommer du over er det bare å sikre seg noen flasker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s