Matogvinogmer i Piemonte!

image

Undertegnede er nettopp hjemme fra noen dager i fantastiske Piemonte. Jeg har vært innom flere produsenter, testet ut litt nye restauranter og vært på trøffeljakt. De nærmeste par ukene vil det komme innlegg fra de forskjellige produsentene jeg har besøkt.

Det er liten tvil om at den nyeste årgangen av Barolo – 2010- er en svært god årgang. Det blir bekreftet av vinene jeg har testet, produsentene og folk jeg har snakket med i Piemonte. 2010 har gitt viner med en strålende struktur, intensitet og kompleksitet. Kombinert med superb kjølig og flott frukt har dette gitt viner som vil tåle et langt liv i kjelleren. Flere av vinene er faktisk helt ok å drikke nå også (for en tanninfreak..), men det kan meget være at de vil lukke ned relativt raskt for å trenge noen år for å åpne opp igjen.

Dessverre er det flere enn meg som har sett storheten i årgangen, deriblandt kritikere verden over, noe som har ført til at svært mye allerede er utsolgt. Hos flere av produsentene har de vært utsolgt i lang tid. Noen vinbutikker har fortsatt litt igjen, så om man er i området og ønsker å kjøpe vin bør man være kjapt ute. Jeg ser at 2010 begynner å komme hit til landet også, så det er å håpe at allokasjonene til Norge er av ok størrelse. Jeg ser at f. eks Barolo Monprivato 2010 fra G.Mascarello kom på slippet nå sist, og mitt første besøk og post fra denne turen er nettopp fra besøket hos Giuseppe Mascarello. Følg med i morgen på matogvinogmer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s