Kasserollens lammeskanker

IMG_20141018_162204

Langtidskokte lammeskanker. Enkel, kraftfull, varm og mettende. Med hjemmelaget potetmos, litt saus og ingenting mer.

Lammeskanker er en smaksfull stykningsdel av lammet. Den krever litt tid for å bryte ned bindevevet i kjøttet, men har du litt tid, vin, kraft + en stor gryte er det meste gjort. Det finnes utallige oppskrifter der ute, nedenfor har du min, laget etter inspirasjon fra andre og eget hode. Gjør klar gryten til helgen!

Ingredienser

Lammeskanker (1 stk pr pers er rikelig, og vil ofte gi deg litt rester til dagen etter)

en halvflaske hvitvin(jeg bruker hvit fremfor rød da jeg synes det gir mer friskhet og en litt mindre tung saus), 4-5 dl god kraft, 2 bokser hakkede tomater, 4 fedd hvitløk, l2-3 sjalottløk, sellerirot, 1 gulrot, persille og koriander.

Brun lammeskankene godt i gryten for å få fin karamellisering. Kok ut pannen med et glass hvitvin. Hell over resten av hvitvinen og kok et par minutter for å få vekk den rå alkoholsmaken. Ha i grønnsakene, disse er kun med for å gi smak til sausen, jeg lager evt andre grønnsaker ved siden av, slik at de er friskere og ikke ihjelkokte. Hell over kraft og tomater. Ha i evt litt mer vann for å dekke skankene. Ha i en god neve koriander og persille. Kok opp. Sett gryten i forvarmet ovn på 230 grader. Senk temperaturen til 120 grader og la stå til kjøttet er så mørt at de omtrent faller av beinet. Avhenger litt av størrelsen, men fra 3-4 timer. Ta av lokket på gryten den siste halve timen og øk temperaturen til 180 grader. Ta ut skankene av gryten, sil sausen og jevn med maizenna, utrørt i litt vann.

Potetmos; poteter, et par fedd hvitløk, smør, salt, melk/fløte. Kok poteter møre i vann. Ha i så mye smør du har skam til, også litt til. Mos potetene og tilsett oppvarmet blanding av melk og fløte til ønsket konsistens. Smak til med salt. Evt en liten skje dijonsennep om du har.

Server skankene med potetstappe og sausen skankene har kokt i. Dryss over grovhakket bladpersille og koriander. Digg in!

 

IMG_20141018_170228

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s