Le Piane Boca 2008

IMG_20141014_195916

 

En av mine absolutte favoritter – fantastiske Le Piane fra Boca helt nord i Piemonte. Her lages viner i en kjølig, presis stil, som har kneppet mer syre og kan fremstå enda friskere enn sine venner lenger sør i Barolozonen, spesielt i varmere årganger. 2003 Le Piane Boca er feks meget bra. Sveitsiske Christoph Künzli overtok Le Piane i Boca Alto Piemonte i 1998, og 2008 er hans 11 årgang av denne vinen laget på 85% nebbiolo og 15 % vespolina.

Dette er min andre flaske av Le Piane Boca 2008, forrige flaske for ca et år siden. Overraskende åpen, de pleier å trenge en del luft. Mineralsk, snev av skifer, mørke bær, lakris, salvie, fioler. Eteriske oljer og noe trevirke. Primær på duft. Lengre ned i glasset små toner av tobakk. Zaltoglassene yder vinen absolutt rettferdighet, og får fram kompleksiteten og renheten i aromaene. I munnen er den kraftfull, syrerik, elegant, med mørk fin kirsebærduft og modne tanniner. En fin som er i bra balanse allerede og kan fint drikkes så, men som vil legge på seg enda mer kompleksitet med noen flere år på baken. Vil lagre fint i hvertfall 10 år. Flott vin!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s