3 amerikanere; Kutch, Copain & Domaine Eden

 

IMG_20140323_093139 IMG_1414 IMG_1389

I anledning USA-slippet på spesialpolene på torsdag, her er 3 favoritter fra slippet i fjor; Copain, Kutch & Domaine Eden  – alle tilgjengelig i nyere årganger på slippet torsdag. Dessverre for oss ute i periferien må man på et spesialpol for å handle, kan ikke bestilles til andre pol.

Copain Pinot Noir Les Voisins 2010 med friske bringebær, urter og lett krydret. Fin avdempet pinot nese, delikat duft. Friskt anslag i munnen, gode syrer og en ren, fin og elegant pinot, med flott frisk rødbærfrukt. Best drikkes de nærmeste par årene for sin primære og flotte frukt. Kutch Pinot Noir Sonoma Coast 2010 et lite knepp opp. På duft røde bær, krydder og svakt lakris. Floral og lett på tå, men med noe mørkere og mer komplekst fruktbilde i bakgrunnen enn Copain. I munnen frisk, energisk og elegant, med en svakt krydret og avrundet ettersmak. Fin fylde og en svært fin US-pinot. Kan sikkert lagres noen år, men hvorfor når den er så god nå? Domaine Eden Cabernet Sauvignon 2009, fra søstereiendommen til Mt. Eden. Tidligere tilgjengelige enn sin storebror – gir mye vin for pengene og en god US-cabernet som drikkes fra nå og 5-6 år fremover. Kirsebær, solbær, lær, mint og svakt av euqalyptus på duft. Fin struktur, modne tanniner og en medium fyldig munnfølelse. Svakt tørrende mot slutten. Trenger en liten time for å åpne seg opp og drikker bra fra første mellomtid og inn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s