Giacomo Anselma Barolo Riserva Vigna Rionda 2004

image

Fra hjertet av Serralunga kommer denne vesle perlen fra Giacomo Anselma. Vigna Rionda er en av de absolutt beste vinmarkene i Piemonte og produserer store, parfymerte, mørke og lagringsdyktige baroloer. Denne er fra Anselma er etter noen timer i stor vid karaffel faktisk ganske drikkeklar, selv om den selvfølgelig holder mye lengre.
Åpner opp med flotte balsamiske, mørke kryddertoner. Fantastisk fin duft med mørke kirsebær, lakris og fiol. Noe lær. Svært kompleks og flott duft, som gjør at man blir sittende lenge med den i glasset og bare lukte. I munnen er den ren og elegant, samtidig som den alltid tilstedeværende tanninstrukturen rammer det hele flott inn. Frukten er kjølig sødmefull, med flott syre. God snerpende avslutning. En superb barolo, og en av de beste så langt i år. Selvfølgelig ung, men vil helt klar si den er inne i et flott drikkevindu fra nå og de neste 10-15 år. Bra pris også. Løp og kjøp…

2 kommentarer om “Giacomo Anselma Barolo Riserva Vigna Rionda 2004

  1. En fantastisk vin og en fantastisk kvinne hun Maria:)
    Men du sier «bra pris», men det er vel bare 2007 som er tilgjengelig i Norge..?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s