Bartolo Mascarello Dolcetto D’alba 2012

image

Dolcetto er primært en enkel vin. En enkel vin som går til mye italiensk mat som antipasti, diverse tomatbaserte pastaretter eller hvorfor ikke en løvtynn og sprø pizza fra en rykende varm steinovn?
For meg er likevel dolcetto en vin som gir mye drikkeglede, og en av druene som hyppigst drikkes her i huset. Fra gode produsenter som Bartolo Mascarello, Guiseppe Rinaldi eller Cappellano flotte matvennlige viner. Det er kanskje ikke viner for de dypeste analysene, og vil aldri nå kompleksiteten til sine storebrødre i Piemonte, men i blant er en lett avkjølt, fruktig og stram dolcetto akkurat hva som behøves.
Bartolo Mascarello Dolcetto Monrobiolo-rue 2012 er et av de beste eksemplarene av sorten. Fra ultratradisjonelle og meget dyktige Maria Theresa Mascarello. En av mine absolutte favorittprodusenter.
Vinen har druene fra de to vinmarkene Monrobiolo og Rue i Barolo kommune. Et halvt års lagring på store slavonske eikefat. Ren og frisk kirsebæreliksir! Mørke bær, noe anis og mandelessens. Lett urtepreget. I munnen har den en utrolig flott og ren frukt av nyknuste kirsebær, flott syrestruktur og kompakte tanniner. Svært ren, lineær og elegant munnfølelse. En meget god utgave dolcetto som sikkert fint vil holde 4-5 år, men som er uovertruffen nå. Husk å gi den en liten time i karaffel. Vinen holder seg også godt 3-4 dager i kjøleskap. Faktisk best dag 2. Kjøp om du kommer over.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s