En liten samling smaksnotater # 1; Sandrone, Angerville og Tribut

IMG_20140807_195856

IMG_20140808_205620

IMG_20140808_182735

Legger ut noen notater på 3 viner som er smakt siste tiden.

Sandrone Barolo le Vigne 2007 har så vidt begynt å komme frem fra mørket og nærme seg sitt drikkevindu. 2007 årgangen ga viner som er noe mindre klassiske enn for eksempel 04, 06, 08 og 10 – men som samtidig gir mulighet til drikkeglede med mens man venter på de ovennevnte årgangene skal få hvile seg klare i kjelleren. Sandrone lager bedre og bedre vin, og de har funnet en riktig bruk av fat etter min mening. Baroloene er ofte på den elegante siden, og jeg vil beskrive de som noe burgunderske i stilen, hvertfall hva eleganse og aromaprofil angår. Jeg smakte 2007 sist for ca 2 år siden. Denne flasken ble dekantert og luftet i vid karaffel for ca 3 timer, deretter fulgt over en kveld fra Zalto Bourgogne. Utrolig flott og insmigrende duft. Den vokser mer og mer i glasset, og drar på seg kompleksitet. Rød frukt på duft, mer mot jordbær. Lett krydret, med litt lær og noe floralt. Ulike krydder, med et svakt bakteppe av noe søtlig tobakk. Stram munnfølelse, men relativt modne tanniner som er godt integrerte i vinen. Fin fylde gjennom smakskurven. Presis og lett snerpende avslutning. Kanskje en anelse høy alkohol, uten at jeg synes det nødvendigvis gir ubalanse i vinen og den bærer den relativt godt. Det er en vin som vil holde hvertfall  de neste 10-12 årene. Den kan fint drikkes nå med litt luft, men vil kanskje samle seg enda mer ren og klar i munnen med 3-5 års lagring. Bra barolo, fra flott produsent det er verdt å følge fremover.

Angerville Volnay 1.cru 2005 var stum som en østers rett fra flasken. Etterhvert sniker det seg mørke bær frem fra glasset, sammen med et jordlig preg og noe pepper. Syrefrisk, stram og markante lett tørre tanniner. Konsentrert munnfølelse og en ganske mørk fruktkjerne også i munnen. Det er endel frukt her, men jeg får inntrykket av den ligger foreløpig litt i bakkant av de stramme tanninene. For meg en vin som ikke er helt i balanse pr i dag, men som på grunn av strukturen kan brukes til mat. Jeg har ikke nok erfaring med denne vinene og 2005 årgangen til å si hvor lenge dette bør lagres. Men ut ifra hva som skrives rundt omkring så trenger Angerville sine viner lang tid for å bli modne.  Uansett en bra vin, som jeg ikke var i nærheten av å plukke blindt. Andre erfaringer med denne? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under innlegget.

Laurent Tribut Chablis 1.cru Beauroy 2002, der hvor vinene over var litt utenfor, eller på vei inn i drikkevinduet sitt er denne chablisen fra Tribut perfekt moden nå. Flott moden duft, hvor det først kommer noe våt ull som forsvinner med luft. Her er sitrus, gule epler, østers og noe skifer. Et lite snev av gul melon. Super fresh munnfølelse, men god syre som er flott integrert med god moden frukt. En fin vin helt for seg selv, eller en god match til diverse hvit fisk med ikke for krevende tilbehør.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s