G.B. Burlotto Barolo 2010

IMG_20140804_212935

Barolo normale fra den tradisjonelle produsenten Burlotto i Verduno, Piemonte. 2010 er en årgang som lover godt og det jeg har testet fra årgangen har vært meget bra. Notater på flere viner vil bli lagt ut på bloggen utover sensommeren og høsten. Årgangen har gitt klassiske viner, med eleganse samtidig som de har god fruktkjerne og stor konsentrasjon. Det er selvfølgelig tidlig enda, men jeg liker gjerne å smake vinene når de er sluppet for læringens skyld og for å gi et grunnlag for å følge vinene i årene som kommer. Og, ja, jeg er glad i tanniner og fersk nebbiolo!

Vinen ble åpnet og halve flasken dekantert i vid karaffel. Vinen ble så fulgt over 4 timer i Zalto Bourgogne. Resten av flasken satt i kjøleskapet for å følges de neste to dagene. Rett fra åpning gir vinen lite. Stram og stum som en østers. Etter 1 time i karaffel begynner den å komme ut av hiet sitt. Forsiktige aroma av kirsebær, jordbær, anis og salvie. Etter 3 timer forsterkes aromabildet, flott frukt mot lysere kirsebær og jordbær. Noe jordlig, anis og menthol. Stram og lineær i munnen, med god syre og allerede relativt tilgjengelige tanniner. Godt trykk gjennom smakskurven, som avslutter i en passende og lett tørrende finnish. Flott og elegant barolo som lover godt for årene som kommer. Og som gir grunn til å glede seg over enkeltmarkene Monvigliero, Cannubi og toppvinen Acclivi fra samme produsent. Jeg har stor tro på 2010 årgangen og fyller gradvis opp kjelleren fra mine favoritt produsenter.

Ps! du må være over snittet glad i tanniner og strukturert viner for å sette pris på denne nå. Jeg gjør det, men den vil helt klart vinne på 4-5 år på langs i kjelleren.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s