Hverdagsmat # 1: tomatsuppe

image

Tomatsuppe fra skrætsj (fredrikstad’sk). Tar ikke veldig mye lengre tid å lage en pulversuppe fra ferdigmatsprodusenten på 4 bokstaver. En av 8 åringens absolutte favoritter. Spør han og han tar oppskriften på rams. Denne mengden er nok til middag for 2 barn og 2 voksne.
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 selleristang
3 store modne bifftomater
1 ss tomatpuré
1 boks gode bokstomater
1 liten klype fennikelfrø
1 liten klype korianderfrø
4 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft (kjøp evt en boks kyllingkraft fra Jacobs om du ikke har egen, spe ut med litt vann)
Salt
Pepper
Cayennepepper
Sukker
Litt hvitvinsedikk eller hvitvin, evt saft av sitron

Fjern stilken på tomatene. Lag et lite kryss på toppen. Legges i kokende vann i noen sekunder, legg rett over i isvann og ta av skinnet. Skinnet gir gjerne en litt bitter smak vi ikke vil ha.
Finhakk løk, hvitløk og selleri. Fres på medium varme til blankt. Bland i tomatpuré, la det surre et halvt minutt. Knus frø og ha i. Grovhakk tomatene og tilsett. Et lite glass hvitvin eller 2 ss edikk. La putre i 4-5 minutter. Ha i bokstomater og kraft. La koke i 15-20 min. Smak til med salt, cayennepepper og sukker. Evt litt sitron for syre. Kjør med stavmikser og sikt gjennom en sil. Pass på å klem ut mest mulig av tomatblandingen, det er her smaken sitter! Server med et kokt egg delt i 2, makaroni eller bare som den er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s