Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2010

image

Etterhvert som man har hatt en vininteresse en stund endrer ofte preferansene seg. De vinene man kjøpte inn til kjelleren for 10+ år siden er ikke nødvendigvis favorittene idag. Men så har du også vinene som fortsatt er trofaste travere, som gir like mye drikkeglede år etter år. Poliziano sin Vino Nobile er en av disse.

Vi har vært mye i Toscana, også flere ganger i Montepulciano, denne fantastiske flotte byen litt nord for Siena og ca 4 mil fra Montalcino. Ca midt på Pizza del Popolo ligger lokalene til Poliziano. Et glass vino nobile bringer meg tilbake dit, sittende i skyggen på torvet, eller på en av restaurantene i sidegatene ned fra torvet – med en grillet bistecca og et glass Vino Nobile,  intet mer. Må tilbake , ikke i år dessverre, men neste år!  Et besøk på gården litt utenfor byen er også å anbefale. Uansett – tilbake til vinen.

Poliziano er topp produsent av Vino Nobile, den beste sammen med Boscarelli.
2010 et etter mitt skjønn en meget god årgang i Toscana, som har gitt relativt klassiske viner i en litt kjølig stil, med god kropp, struktur og fylde.
Denne er ganske ung, og litt tilbakeholden ved skjenking. Svakt preg av fat, med salvie, anis og nyknuste kirsebær. Noe lær. Flott fruktkonsentrasjon i munnen. Synes Poliziano ofte har meget god fruktkjerne og tåler litt fat. Fin fylde og konsentrasjon i midtpartiet, god syrestruktur og svakt tørr og snerp i avslutningen. En ung vin, som lover mye og vil ha godt av 2-3 års lagring. Da vil fatet integreres noe mer, og den vil få mer fylde og konsentrasjon. Samtidig liker jeg de også ferske, og det spørs hvor lenge de varer i kjelleren min. Anbefales!
PS! En 2001 av samme vin for et par måneder siden viser at de tåler lagring fint. Ikke nødvendigvis bedre, men annerledes med mer lagringspreg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s