Bourgogne Blanc 2011, Henri Boillot

image

Innom med et kort notat på en meget bra bourgogne blanc. Denne gir mye hvit burgunder til en rimelig penge. Henri Boillot lager vin fra ca 19ha og har vinmarker fordelt over flere kommuner i Burgund. Han kjøper også inn endel druer. Denne er laget på chardonnay druer fra unge vinstokker i Puligny-Montrachet, Mersault og Auxey-duresses. Dette er min 3 flaske av denne. Den ble servert blindt i vinklubben for noen dager tilbake. Deltakerne var innom Puligny, Mersault og Chassagne,  og det ble gjettet på høyere kvalitet kommune-vin eller 1.cru. Relativt lukket på duft til å begynne med, mineralsk, pepper, Fennikel og svakt av smør. Noe fatpreg. Stor konsentrasjon i munnen, mineralsk, fyldig midtparti og god lengde. Bra frukt, med sitrus og lime. Lang ettersmak som blir værende lenge i munnhulen. En flott, men ung bourgogne blanc. Vil ha godt av et år til på langs. Tidligere flasker har vært best på dag 2, spesielt på duft. Anbefales om du kommer over.

4 kommentarer om “Bourgogne Blanc 2011, Henri Boillot

    1. Enig Kjetil, Roulot sin er meget bra. Så er jo det en meget bra produsent også. Hadde mersault perrieres 2010 i vår og det var årets hvite så langt.

    1. Denne flasken ble drukket hos venner, så det var bourgogneglass fra Hadeland tror jeg. Men de to andre flaskene har vært i zalto burgund. Jeg bruker gjerne zalto burgund til litt fete hvite Burgundere, zalto universal til det meste annet hvitt. Supert glass!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s