Linguine con aglio e olio – på en måte..

image

Fattigmannspasta. Kun pasta, olivenolje og hvitløk. En søritaliensk klassiker i utallige versjoner. Fint å ty til når lommeboka er tom eller ingrediensene i kjøleskapet er få. Den kan fint lages med kun 3 ingredienser, eller du kan som undertegnede denne ettermiddagen tilsette litt bacon, pinjekjerner og tørkede chiliflak. Tiden den tar å lage er tiden pastaen trenger å koke.

Ingredienser
God pasta. Har her brukt en utmerket glutenfri pasta på maismel.
1/3 liten kopp med olivenolje
3 fedd hvitløk
En neve pinjekjerner
Bacon eller helst pancetta om du har
Salt og pepper.

Kok opp vann med rikelig med salt. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Ha olivenolje i en stekepanne, tilsett hvitløk skjært i tynne skiver, bacon i strimler og et lite dryss tørket chili. Etter et par minutter har du i pinjekjerner. La putre til hvitløken har blitt gyllen (skal ikke bli brent så pass på…). Tilsett en halv kopp av kokevannet fra pastaen. La putre i 3-4 minutter. Sil av pastaen og ha den over i pannen. Bland godt sammen, kvern over svart pepper, og en stor neve parmesan. Gjerne noen klyper fersk persille om du har (jeg hadde ikke denne ettermiddagen, tomt i kjøleskapet osv…).
Anrett i dype skåler og server. Enkelt, godt og billig!

2 kommentarer om “Linguine con aglio e olio – på en måte..

    1. Hei! Jeg pleier å bruke en veldig fin glutenfri pasta laget på maismel, som de fører på Lille Spesial i Gamlebyen i Fredrikstad. Skal innom der i morgen og sjekke merket, poster tilbake. Ellers synes jeg barilla sin er helt ok.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s