Entrecôte med grillede grønnsaker

image

Kom over disse tørrhengte superbe stykkene entrecôte hos Maschmanns på Skøyen. Flotte kjøttstykker med mye smak, perfekt for noen minutter på glovarm grill. By the way – Maschmanns – for en butikk! Har du ikke vært der anbefales et besøk. Flott kjøttdisk, men også overflod av fristende og lekker sjømat, grønnsaker, ost, oljer og andre delikatesser. Med i kurven ble foruten disse kjøttstykkene, noen flotte grønnsaker, litt glutenfritt knekkebrød og en aldri så liten trøffel til bruk senere i uken.

Grønnsaker på grillen
Her kan du egentlig bruke det meste av friske gode grønnsaker. På sommerstid er flott tilbehør til det meste av fisk, fugl og kjøtt. Jeg brukte;
Pok choy
Fennikel
Gulrøtter
Paprika
Sjalottløk

Legg grønnsakene i vann med isbiter i 10-15 min for å få frem friskhet, språket og farge. Vend inn med olivenolje, sitron, salt og pepper. Sleng på grillen i noen minutter. Ikke for lenge, de skal beholde crunchen.

image

Entrecôte
Drypp over litt olivenolje, salt og nykvernet pepper. Disse var på ca 220 gram per biff. Grill på sterk varme i ca 2 min på hver side. Ta til side, la hvile i 3 min. Drypp over litt olivenolje, og tilbake på grillen i 30-40 sek pr side (sterk varme). La hvile noen minutter – server!

image

Drikke: til denne serverte jeg en flott Chianti Classico 2006 fra Castell in Villa. Flott rødbærsfruktig og hyper elegant sangiovese fra en av de beste produsentene. Har hatt godt av et par års lagring. Samtidig nok trøkk til å takle fettinnholdet og fyldigheten i kjøttet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s