Kasserollens gnocchi med enkel tomatsaus

IMG_20140404_192651IMG_20140404_194915

Hjemmelaget gnocchi ved hjelp av et par små barnehender. Gnocchi er en av favorittene til de to minste i familien. Lette, silkemyke inne i og god sprø stekeskorpe på utsiden. Gjerne med enklest mulig tilbehør som salviesmør eller fersk hjemmelaget tomatsaus. Kunsten er å få riktig balanse mellom potet og mel, ikke for tunge, men samtidig nok mel slik at de holder seg faste gjennom kokingen. Da en av Kasserollens faste gjester har glutenallergi ble disse laget glutenfrie, eneste forskjellen er bruk av glutenfritt mel som i disse gnocchiene knapt er merkbart. En gnocchioppskrift er på ca-mål, fordi du må kjenne litt på konsistensen og prøve deg litt frem. Heller litt for løs deig enn for fast. Min oppskrift er noe ca sånn som følger;

Gnocchi

500 gram potet (bruker gjerne bakepotet)

2 eggeplommer

ca 100 gram mel

en neve parmesan

salt

Kok potetene til møre. Mos med en stamper eller en potetpurepresse. Bland inn eggeplommene, parmesan og mel. Ta litt og litt mel akkurat til du har en fast nok deig.  Rull ut i lange pølser og del opp i 2 cm lange biter. Du kan gjerne lage et lite mønster med gaffel, men jeg pleier gjerne å bruke de som de er. Kok i lettsaltet vann. De er ferdige når de flyter til overflaten. Et par minutter. Legg på bakepapir/tørkepapir og la dem kjøle litt av. Brun godt i stekepanne med en god klatt smør til de har fått en fin brunfarge og stekeskorpe. Vend inn ønsket saus og hiv innpå.

Enkel fersk tomatsaus

1 kg ferske solmodne tomater

1 boks gode plommetomater

1 gul løk

2 fedd hvitløk

noen flak tørket chili

2 ss tomatpure

et glass hvitvin (kan godt erstattes med et par ss hvitvinsedikk eller sitronsaft)

fersk basilikum

Fres løk og hvitløk blank. Ha i et lite dryss chiliflak. Tilsett tomatpure og stek i et lite minutt for å få bort bitterheten. Tilsett ferske (flådde ) tomater kuttet i biter. Stek til de faller litt sammen. Tilsett hvitvin og kok godt i et par minutter. Tilsett plommetomater og kraft. La putre under lokk i 20 min. Smak til med salt, sukker og balsamicoedikk. Ha i en god neve basilikum på slutten om du har.

Kjør sausen med stavmikser. Bland i gnocchi og riv over parmesan. God middag!

IMG_20140404_195221

3 kommentarer om “Kasserollens gnocchi med enkel tomatsaus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s