En strålende Nebbiolo fra Flavio Roddolo

image

 

Flavio Roddolo Nebbiolo d`Alba 2008

Ikke så rent en liten hype her til lands angående vinene fra produsenten Flavio Roddolo. Det er helt klart gode viner, selv om jeg har til gode å helt la meg rive meg og melde meg inn i fanklubben – frem til nå. Nå er jeg innmeldt medlem i Roddolo fanklubb avdeling Norge.

Roddolo lager viner fra sin vingård rett utenfor Monforte d` Alba midt i barolosonen. Det er viner i en relativt rustikk stil som er lagringskrevende og strukturerte. Jeg har tidligere smakt både dolcettoen og barberaen. Vinene trenger mye luft for å åpne opp skikkelig, noe som ble svært tydelig med denne vinen.

Rett fra åpning er den forknytt og stum. Jeg får mørke aroma av jern,anis og tjære. Lite fruktaroma å oppdage. Stram og intens i munnen, men også her relativt forknytt. Vinen helles over på stor vid karaffel i ca 6 timer. Vinen er ikke til å kjenne igjen. Utrolig flott og innsmigrende nese. Borte er det stramme jernpreget, her kommer det fram rød og lekker bærfrukt av jordbær, rips, syrlige kirsebær lurer i bakgrunnen. Det er snev av lær, krydder og noe floralt. I munnen er den ikke kantete og rustikk på noen måte. Relativt myke tanniner til en nebbiolo å være, de ligger der og fordeler en forsiktig snerp i munnen, men er flott integrerte og pakkes inn i en flott sur søt kirsebær frukt. Elegant vin, med god fylde i midtpartiet og lang ettersmak som blir værende i munnhulen. Den fremstår som en lettere nebbiolo, men som samtidig har lag på lag med nyanser og endrer seg stadig i glasset. Superb vin. Dersom vinene smakes rett fra åpning og dømmes ut i fra det, har man mistet hele poenget med vinen. Det kreves store vide gode vinglass og lang tid i karaffelen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s