Le Ragnaie Brunello – toscanske eleganse!

IMG_1635

 

Le Ragnaie Brunello di Montalcino 2006

Første gang jeg stiftet bekjentskap med denne produsenten var i Toscana sommeren 2011, på Trattoria Il Leccio i den vesle byen St. Angelo in Colle. Akompagnert av en superb Bistecca alla Fiorentina var dette en flott vinopplevelse. Restauranten kan forøvrig varmt anbefales om man er i traktene, etter sigende favorittrestauranten til Gianfranco Soldera på Casse Basse.  – se nettsidene http://www.trattoriailleccio.com

Uansett; Le Ragnaie er en up and coming produsent i Montalcino som lager meget elegante og flotte viner. Vingården ble sertifisert biodynamisk i 2009 og lager vin fra i totalt 8,8 hektar. Brunelloen gjennomgår malolaktisk fermentering i barrique, og lagres deretter på 25hl slavonske eikefat. Det gir et diskret eikepreg på vinene, som på ingenmåte oppleves som fremtredende. Det lages også en utmerket Rosso di Montalcino.

Flott duft av kirsebær, krydder og lær. Den trenger litt tid i glasset for å åpne seg opp. Forførende duft, noe fat, samtidig en flott floralitet og svakt anis i bakgrunnen. Den endrer seg med mer luft og det florale og bærpreget blir mer fremtredende. Saftig og godt anslag i munnen, god fylde gjennom hele smakskurven. Medium pluss lengde på ettersmaken. Dette er ikke en kraftig og voldsom brunello. Fin tanninstruktur og flott fruktkvalitet mot røde syrlige bær. En elegant og nærmest burgundersk brunello. Dette var min 4 flaske av denne. Har vært noenlunde lik hele veien, vil holde en del år til men drikker flott nå. Anbefales.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s